måndag 27 augusti 2007

Lemuren Wilda

De tre senaste nytillskotten bland lemurerna på Skansen har nu fått sitt namn. Wilda, Betsi och Elmur döptes de till. Här med Expressens reporter. Foto: Berglund Jocke


Lemurerna firade sina nya namn
Wilda, Betsi och Elmur visste inte till sig av lycka på sin dopdag - eller så var det vindruvorna som låg bakom glädjeyran. Fest blev det i alla fall när de tre små lemurerna på Skansen i går fick sina namn.

Nu har alla 22 lemurer på Skansenakvariet ett namn. De tre färskaste, två tjejer och en kille, har nu döpts av Expressensläsare.Över tusen förslag skickades in. De vinnande namnen blev Wilda, Betsi och Elmur.Självklart firade Expressen den stora namnceremonin tillsammans med lemurerna.Wilda, Betsi och Elmur dök snabbt upp och kalasade på favoritgodiset – vindruvor.
Nöjd med namnen
Jonas Wahlström på Skansenakvariet är nöjd med läsarnas val av namn.– Tack, det passar dem fint.Tre vinnare får därmed varsitt årskort till Skansenakvariet och chans att träffa lemurerna.Familjen Ingvarsdotter-Bergdahl i Sundsvall valde namnet Wilda:– Vad kul, barnen är helt begeistrade i lemurer. Barnens kusin föddes också i år och heter Wilda. Vi tyckte att det skulle passa på en pigg lemur, säger mamma Eva, 36.
”Vad roligt!”
Arne Höglin, 47, i Hägersten vann med Betsi:– Jag valde det efter en av de stora floderna i Madagaskar där lemurerna kommer ifrån.Och namnet Elmur kom från familjen Johansson i Gustafs.– Vad roligt. Vi har aldrig sett levande lemurer, barnen kommer tycka det är jättekul.
Av Amanda Taawo //EXPRESSEN

HAHA!!! *asg* Det är inte så många som har en dotter som delar sitt namn med en Lemur. Men det har jag! =) Tyvärr var det inte så mycke som stämde i artikeln men det är i allafall vår dotter som varit inspirationkälla till namngivelsen. Det var mina kusiners mamma ANNA som var med i en Lemurdöpartävling i Expressen. Lemurerna var 3, 1 pojke och 2 flickor. I början av -07 föddes 1 pojke och 2 flickor till. Qvintus, (Annas son) Zelda (kusin Lottas dotter) och vår Wilda. Namnen på Lemurbebisarna var givna tyckte Anna. Tyvärr valde juryn bara ut ett av namnen. Men roligt nog för oss så valde dom WILDA. Så nu har våran klätterapa en namne på Skansen. SUPERSKOJ!!!! Tack Anna!

2 kommentarer:

Erika sa...

Nä,va häftigt!! Haha! =D
Ja,det är inte illa att dela namn med en lemur. Nu måste ni ju åka ner till Skansen så dom får bekanta sig med varandra...hihi. ;-)

Anonym sa...

Stolta mostern har upplyst alla sin vänner om att läsa dagbladet idag, min systerdotter är ju trotts allt känd nu ;D